De maertelaere dewaele
Image default
Woningen

Deuren en ramen prijzen

 

Kunststof ramen in een houten huis.

In principe kunt u in een houten huis ramen van elk ontwerp en van alle materialen installeren: hout, kunststof, aluminium. Het is een kwestie van doelmatigheid, esthetiek en de mogelijkheden die de eigenaar ter beschikking staan. In de praktijk worden meestal doorschijnende structuren van hout en PVC-profielen gebruikt.

Houten ramen
Dit is niet alleen een traditionele optie, maar ook de meest logische. Houten huis – houten ramen.

Deze optie heeft inderdaad duidelijke voordelen:

hout is een natuurlijk materiaal, maar het is geïmpregneerd met verschillende chemische mengsels;
een houten raam past harmonieus in de architectuur en het interieur van een houten huis;
materiaal voor de vervaardiging van ramen is beschikbaar en goedkoop als we het hebben over standaard “Sovjet” houten ramen.
Houten kozijnen bevinden zich tijdens het gebruik echter in totaal andere omstandigheden dan andere structurele elementen van een houten huis. Een raam in het koude seizoen is een plaats met verhoogd warmteverlies. Hierdoor kan er condensatie ontstaan ​​op het glas en kozijnen, waardoor het hout van de kozijnen vochtig wordt. En nat hout wordt op zijn beurt snel vernietigd door bacteriën, insecten en schimmels. Tegelijkertijd droogt het hout onvermijdelijk na verloop van tijd uit: de kozijnen vervormen, sluiten niet meer strak, alle gaten worden groter en er verschijnen scheuren in de ramen.
Laten we de nadelen van hout samenvatten:
het oppervlak vereist een regelmatige en grondige behandeling met beschermende middelen of verf;
kwetsbaar voor talrijke biologische destructoren;
droogt geleidelijk op.
Deze nadelen zijn natuurlijk in de eerste plaats kenmerkend voor kozijnen die zijn gemaakt met de traditionele timmermethode. Moderne houtverwerkingstechnieken, synthetische beschermende verbindingen en een doordacht ontwerp van ramen neutraliseren de genoemde nadelen grotendeels. De prijs van dergelijke ramen blijkt echter meerdere keren hoger te zijn dan die van traditionele houten of plastic ramen.
PVC-ramen in een houten huis
Voordelen van ramen met kozijnen van PVC:

PVC-profiel is duurzaam, rot niet, roest niet, zakt niet in de zon;
het is gemakkelijk te onderhouden voor kunststof ramen: veeg het frame af met een doek, smeer het hardwaremechanisme 1-2 keer per jaar met een druppel machineolie;
goede warmte- en geluidsisolatie;
brandveiligheid: plastic ondersteunt geen verbranding, smelt bij hoge temperaturen;
een breed scala aan afwerkingen: tientallen soorten laminering, die het patroon en de textuur van hout van verschillende soorten imiteren;
ramen worden gemaakt op basis van de grootte van de klant;
een grote selectie decoratieve elementen (handgrepen, dwarsbalken, imposts) en extra accessoires (zonwering, enz.);
de mogelijkheid om beglazing te kiezen afhankelijk van de specifieke taken: getint, slagvast, met verhoogde geluids- en hittebescherming, enz.
Naast gewone ramen kunnen er meer grootschalige beglazingsopties worden gemaakt van PVC-profielen. Zo kan een terras of veranda worden voorzien van panoramische beglazing van vloer tot plafond. Er zijn geen waardige alternatieven voor kunststof constructies.

Installatie van kunststof ramen in een houten huis
De installatie van PVC-ramen in verschillende houten huizen wordt op verschillende manieren uitgevoerd, afhankelijk van het type huis dat geglazuurd is: frame, hout of blok.

Maar in elk geval wordt de installatie van ramen in een houten huis in de volgende volgorde uitgevoerd:

meting van een raamopening en productie van een raam in de gewenste configuratie;
ontmanteling van het oude raam (als er een was);
installatie van een nieuw raam met een vensterbank en eb;
afdichting van de omtrek, plaatsing van hellingen, verzilveren;
montage en eventueel afstelling van fittingen.
Bij het monteren van een raam in de muur van een blokhut wordt met deze eigenschappen rekening gehouden. Het raam wordt niet direct in de muur gemonteerd, maar indirect – in de behuizing (raam).

Siege: doel en apparaat
De kooi is een speciaal houten frame dat wordt geïnstalleerd in de raam- en deuropeningen van blokhutten en blokhutten. Het heeft geen invloed op de krimp, maar staat tegelijkertijd niet toe dat de resulterende spanningen worden overgedragen op het raam of de deur. Zonder omkasting kan de belasting van de verzakkingswanden het raam blokkeren en zelfs vernielen.

Deuren en ramen prijzen

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/sitemap.html

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/