Demaertelaere-dewaele

Je of de lonen verwerken

Er zijn altijd die vervelende taken die niemand eigenlijk wilt doen. Elk vak kent zijn lastigere taken en elk vak heeft wel iets wat minder leuk is om te doen. Niemand zit bijvoorbeeld te wachten op een taak als salarisverwerking. Dit kan zijn omdat je er nooit handigheid in had of omdat het gewoon saai een veel werk is. Je moet natuurlijk rekening houden met allerlei verschillende cao’s en andere bedrijfstakregelingen, het is geen simpel wereldje. Dit kan je veel tijd kosten, al helemaal als je het voort het eerst moet gaan doen. Uiteindelijk moet wel iemand het doen. Vooral beginnende ondernemers kunnen hier moeite mee hebben. Je bent sowieso veel liever bezig met de kernactiviteiten van je nieuw opgerichte onderneming. Dan wil je je tijd niet besteden aan het werken met lastige administratie.

 

Je kan het hele karwei uitbesteden. Laat de specialisten er maar mee kloten, je bent er zelf in een keer helemaal van af. Het is een effectieve oplossing, maar aan de andere kant is het wel een grote investering. Het is de vraag of het het dan wel waard is om zoveel geld nu uit te willen geven, al helemaal als je pas net gestart bent met een onderneming. Aan de andere kant betekent dat wel dat je enkele medewerkers dan wel hun loon strookje op tijd krijgen vanwege de loonservice. Daarnaast is er ook nog maar weinig kans op fouten en kun je zelf aan de slag met je primaire processen van de onderneming.

 

Voor de werknemer of ondernemer die zelf liever in beheer blijft van de salarisberekeningen, maar toch tijd wilt besparen is het een verstandige keuze om dan salarissoftware in te zetten. Salarissoftware kan u helpen het verwerken en invoeren van gegevens te versoepelen waardoor u toch veel tijd kunt besparen. De salarissoftware kan natuurlijk ook gebruikt worden door een werknemer.

http://www.cbbs.nl/loonservice/