Demaertelaere-dewaele

Een veegmachine met unieke mogelijkheden

Ik ben facilitair manager bij een grote organisatie met veel vestigingen in Nederland. Dat betekent dat ik ook verantwoordelijk ben voor het onderhoud van ons buitenterreinen en parkeerplaatsen. En dat is een behoorlijke oppervlakte. Ons magazijn staat dan ook vol met allerlei machines die helpen het onderhoud zo snel en eenvoudig mogelijk uit te kunnen voeren. Er is een specifieke machine die mijn favoriet is: de Tielburger. Niet een standaard geval maar een super veegmachine die niet alleen veegt, maar heel veel andere taken kan uitvoeren. En hij is niet kapot te krijgen: De Tielbürger veegmachine Hydraulic Class.

Gladheidbestrijding in een handomdraai

Een van de unieke eigenschappen van deze veegmachine is, dat je hem in een handomdraai kunt ombouwen naar een sneeuwmachine. Gladheidbestrijding is voor ons bedrijf nl. erg belangrijk. Is er ijs of sneeuw op ons terrein en komt er iemand tot val, dan kan dat vervelende consequenties voor ons hebben. Wij zijn dan ook altijd goed voorbereid om winterse omstandigheden. De veegmachine kan worden uitgerust met een sneeuwschuif die alle sneeuw moeiteloos aan de kant schuift. Achter de sneeuwschuif zitten de borstels. Hiervoor zijn verschillende versies, er bestaat ook een sneeuwborsteluitvoering. Deze veegt het restant aan sneeuw weg.

Alles in één arbeidsgang

De luchtbanden van deze veegmachine zorgen ervoor dat deze grote machine erg licht in het gebruik is. Bij sneeuw kunnen deze worden voorzien van sneeuwkettingen. Zijn deze niet geschikt voor de ondergrond dan kunnen de wielen worden vervangen door polar-trec wielen. Deze hebben een grof profiel waardoor er maximale grip ontstaat. Omdat het in de winter snel donker wordt, voorzien we de veegmachines, die op alle vestigingen aanwezig zijn, van een koplamp. Zo zijn ze maximaal inzetbaar. U begrijpt nu waarschijnlijk wel waarom deze veegmachine de koning is van ons tuin- en parkmachines.