De voordelen van beukenhagen

Spookt het nu al een tijdje in uw hoofd om beukenhagen te gaan planten? Misschien is het dan nu tijd om de knoop door te hakken en het gewoon te doen. U zult geen spijt krijgen, dat kunnen we u alvast vertellen. Beukenhagen kennen immers vele voordelen. Het is namelijk niet gek dat de haagplant aan populariteit wint en tegenwoordig vaker dient als erfafscheiding van tuinen. De beukenhagen, die u kunt kopen bij Beukenhaag Kwekerij, behouden namelijk het blad, zelfs in de winter. De bladeren worden dan weliswaar bruin, maar ze blijven in de beukenhaag zitten. Het is het hele jaar door perfect voor erfafscheiding, want de haag biedt volop privacy vanwege de dichtheid. In de maand april worden oude bladeren vervangen door nieuwe en dus kunt u het gehele jaar genieten van een praktische en mooie haag.

Uw beukenhaag verdient de beste zorg

Als u groene beukenhagen van de eigen kwekerij van Beukenhaag Kwekerij aanschaft weet u zeker dat de hagen van goede kwaliteit zijn. Toch is het ook dan belangrijk om ze goed te verzorgen. Zo is het allereerst van belang dat u de plant direct na aankoop plant, want anders kan de beukenhaag uitdrogen. Zijn de hagen geplant? Dan is het verstandig om de planten met enige regelmaat bij te mesten, want ze hebben schimmels nodig om te kunnen groeien. Om te voorkomen dat de mest wegregent, kunt u de beukenhagen het beste bemesten in het voorjaar. Hebben uw beukenhagen last van luizen? Dan zijn er verschillende biologische middelen verkrijgbaar om luis te bestrijden. Wanneer u meer wilt weten over de zorg van beukenhagen, gaat u naar een specialist als Beukenhaag Kwekerij

Hoe en wanneer plant u een beukenhaag?

Stap 1 is voltooid: u heeft uw beukenhagen gekocht. U bent echter nog lang niet klaar. Sterker nog, nu komt het echte werk: u moet de beukenhagen gaan planten. Weet u hoe u dit op de best mogelijke manier kunt doen? Allereerst bekijkt u wanneer u deze het beste kunt planten. Als de weersomstandigheden en de grond het toelaten, kunt u een beukenhaag het beste planten tussen eind oktober en half april. Beukenhagen houden niet van natte grond en hebben voldoende ruimte nodig en de grond moet van een goede structuur zijn. Wanneer u gaat planten, is het belangrijk om een sleuf te graven die twee keer zo diep en zo breed is als de wortels en daar vervolgens de hagen in te zetten. Uw beukenhaag is goed geplant als de planten rechtstaan en u ze licht aantrapt met de wortelhals net onder de grond.