Demaertelaere-dewaele

Azobé hardhout

Azobé is een zeer duurzame Afrikaanse houtsoort. Door de hardheid van deze houtsoort is het zeer geschikt voor zware constructies die grote kracht moeten opvangen. Daarnaast is Azobé slijtvast en in grote afmetingen te leveren. Het is goed bestand tegen aantasting door paalworm in brak en zout water, Azobé wordt dan ook veel gebruikt in sluizen en bruggen. Daarnaast wordt het ook gebruikt als bedrijfsvloer of in tuinhoutproducten, zoals tuinpalen. Ons Azobé hout wordt geleverd met het FSC keurmerk.

Afkomst

De houtsoort komt uit West-Afrika en is afkomstig van een boom genaamd ‘Lophira Alata’. Wij importeren Azobé hout voornamelijk uit Kameroen. Kameroen heeft ongeveer 20 miljoen hectare bos, waarvan 18 miljoen hectare tropisch regenwout is. Kameroen is de grootste hardhout producent van Afrika en ook meteen de belangrijkste leverancier van Azobé hardhout. In een wet is afgesproken dat er wordt gezorgd voor duurzame instandhouding, wat maakt dat Azobé gewoon legaal kan worden geïmporteerd zonder dat hiermee de natuur wordt aangetast.

Eigenschappen

De boom groeit makkelijk en heeft weinig nodig. Onder gunstige omstandigheden kan de boom erg snel groeien, gemiddeld kan hij wel zo’n 40 meter hoog worden. Het kernhout van Azobé is roodbruin, het spint is lichtroze/grijsgeel van kleur. Onder invloed van licht kunnen deze kleuren veranderen en donkerder worden. Het nerf is grof en de draad meestal regelmatig, maar het is gemakkelijk machinaal te bewerken. Azobé hardhout valt onder duurzaamheidsklasse 1 en is daarmee een zeer duurzame houtsoort die al vele jaren wordt gebruikt.

Onze producten

In onze webshop https://www.hardhoutdiscount.nl/ verkopen wij Azobé hout verwerkt in verschillende producten, bijvoorbeeld vlonderplanken, damwanden of schuttingpalen. Het hout is zowel bezaagd als glad geschaafd beschikbaar. Laat je verrassen door ons ruime aanbod en neem eens een kijkje! Als u op een werkdag voor 12:00 bestelt heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis. En wanneer u voor meer dan €900 bestelt, is deze bezorging ook nog eens geheel gratis.

https://www.hardhoutdiscount.nl/